Bijzondere veilingen

Liefdeskristallen: Welk kristal heb je nodig voor welk type liefde?

Door Simone | 6 februari

Dit jaar hebben we besloten voor Valentijnsdag te doen waar we het beste in zijn: onze liefde voor unieke en zeldzame objecten delen. Daarom hebben we enkele van onze enthousiaste experts, verkopers en gebruikers gevraagd waar ze warm voor lopen. Onze expert archeologie en natuurhistorie, Peter Reynaers, was zo enthousiast dat hij in plaats daarvan iets schreef over de oorsprong van Valentijnsdag en kwam met deze gids over kristallen en hun vermeende effect. Zijn verhaal is zeker de moeite waard! Samen met zijn collega-experts stelde hij ook onze speciale Valentijnsselectie samen. Over naar jou, Peter.

Ok, een kristal heelt geen gebroken hart en bezorgt je ook niet op magische wijze een soulmate. Maar er zijn veel kristallen en mineralen waarvan in veel culturen wordt geloofd dat ze een positieve invloed hebben op sommige aspecten van het liefdesleven. Dan gaat het niet alleen om diamanten - het enige kristal dat we associëren met eeuwige liefde (hoewel dit misschien alleen komt doordat ze prachtig zijn voor verlovingsringen). Nee, er zijn meer kristallen waarvan aangenomen wordt dat ze je helpen met het vinden van de energie die je nodig hebt voor liefde en je ziel.

Diamanten

Diamanten zijn de kristallen die lichtheid van het bestaan belichamen en kracht, onoverwinnelijkheid, moed, creativiteit en verbeelding stimuleren. Ze versterken de energie van alle andere kristallen als je ze combineert.

Rose kwarts voor universele liefde

Rose kwarts is de bekendste steen onder de “romantische kristallen”. Deze steen zou het hart openen, je empathischer maken en je verzorgende instincten versterken. Een steen die liefde aantrekt en het hart zuivert. Hij leert ons ook mededogen, en dat mededogen te uiten naar anderen.

Kunziet voor eigenliefde

Dit is de ultieme kristal om de liefde voor jezelf te versterken, misschien wel de belangrijkste liefde van allemaal. Kunziet kan je remmingen wegnemen en je helpen van je zelfkritische gedachten af te komen.

Hematiet voor nieuwe liefde

Hematiet, een soort ijzererts, staat voor innerlijke kracht, optimisme en zelfvertrouwen; precies wat je nodig hebt in de datingwereld. Dating kan leuk en opwindend zijn, maar het kan ook moeilijk zijn en veel energie van je vragen. Deze steen geeft je moed en kracht. Als je hem draagt als sieraad, kan hij zorgen voor meer stabiliteit en je aantrekkelijkheid vergroten.

Robijn en granaat om een “oude vlam” aan te wakkeren

Robijn en granaat delen de eigenschap dat ze een relatie een nieuwe impuls kunnen geven. Dus als je op zoek bent naar meer passie in je leven, leg dan eenvoudigweg een van deze stenen op je nachtkastje. Het kan een groot verschil maken. Vanwege hun kleuren worden ze geassocieerd met romantiek. Ze kunnen ook invloed hebben op je gevoeligheid. Deze stenen kunnen zowel de liefde tussen partners nieuw leven inblazen, als meer intense gevoelens oproepen. Wil je diepgaande gesprekken voeren over je relaties, dan helpen rode en zeldzame kristallen om de juiste sfeer te creëren.

Smaragd, jade of aventurijn voor platonische relaties

Deze groene kristallen zijn zeer populair in sieraden en dat is niet toevallig. Ze brengen balans en harmonie in relaties met anderen, terwijl jij je eigen geluk nastreeft. Deze stenen brengen licht in je leven; ze geven een impuls aan ieders sociale leven. Terwijl smaragd vriendelijkheid stimuleert, helpt jade je om liefde aan te trekken. Houd aventurijn bij je in de buurt om te profiteren van de “winnende energie”.

Je vindt nog veel meer van deze energetische stenen in onze mineralenveiling.

--

Peter Reynaers werd al op 4-jarige leeftijd verliefd op archeologie, toen hij met zijn vader mee ging naar een archeologische opgraving. Later verdiepte hij zich in Toetanchamon, terwijl al zijn vrienden stripboeken lazen. Na bijna 30 jaar verzamelen, kreeg hij de kans om van zijn passie zijn beroep te maken. Die kans greep hij met beide handen aan. Als expert bij Catawiki kan hij dagelijks doen wat hij het liefst doet. De geschiedenis van een object vindt hij het interessants. Hij is altijd op zoek naar bijzondere verhalen, om ze te delen met de wereld.

Ben jij net zo enthousiast over archeologie en natuurhistorie als onze expert Peter? Neem dan eens een kijkje bij onze speciale Valentijnsveiling, die hij deze week samen met zijn collega-experts samenstelde. 

____________________

Ontdek meer archeologie en natuurhistorie | mineralen en meteorieten | vondsten en overblijfselen

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!