Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Mark Harrison selecteert de top-items uit de boekenveiling van deze week

Door Thomas | 8 februari 2019

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze boekenexpert, Mark Harrison, enkele bijzondere items voor je uit onze boeken- en cartografieveiling.


  1. Raymond Limbosch & Walter Sauer – “Symphonie Macabre” – 1921 - Franstalig

  Deze week vind je in de Boekenveiling (kunst en fotografie) deze genummerde beperkte oplage van 'Symphonie Macabre'. Dit opmerkelijke boek uit 1921 is geschreven door de Belgische dichter Raymond Limbosch en bevat 13 paginagrote houtsneden en twee houtsnede vignetten, die zijn gemaakt door de Belgische symbolistische kunstenaar Walter Sauer.


  2. Pompeo Molmenti – “Storia di Venezia nella vita privata” – 1928 - Italiaans

  Deze drie complete delen vertellen een van de beroemdste verhalen uit de geschiedenis van Venetië. De banden zijn volledig van kalfsleder gemaakt en zitten in een luxe houten cassette die is verfraaid met Muranoglas. Deze mooie set is een lust voor het oog en in prima staat. Je vindt deze fraaie set in onze boekenveiling (geschiedenis en geografie) van deze week.


  3. M. de Felice – “Encyclopédie ou Dictionnaire raisonné” - 1770/1780

  Deze complete encyclopedie werd gepubliceerd tussen 1770 en 1780 en bestaat uit 48 delen. Hij stond bekend als de favoriete encyclopedie van Voltaire! Je vindt dit interessante stuk 18e-eeuwse Franse geschiedenis deze week in de Oude en zeldzame boekenveiling.


  4. Francatelli/Black – “Modern Cook / Superior Cookery” – 1901 - Engelstalig

  Heb je je ooit afgevraagd wat een koningin eet bij het avondeten? Francatelli was chef-kok van koningin Victoria en publiceerde de koninklijke menu's in zijn werk "Modern Cook". Het aanbod van Black hier is meer gericht op de binnenlandse omgeving met haar boek "Superior Cookery". Beide boeken vind je deze week in de Boekenveiling (sport en hobby).


  5. Vincenzo Coronelli - Palandra - “Navi Olandesi” (Nederlandse galjoenen) - 1681-1700

  Deze week vind je in de Cartografieveiling (rest van de wereld) deze fraaie kopergravures afkomstig uit een Italiaanse atlas. De prachtige prenten tonen verschillende Nederlandse galjoenen, inclusief hun bouwplannen met de positie van de kanonnen. 

  ____________________  

  Ontdek meer boeken | manuscripten | handtekeningen

  Deze artikelen vind je misschien ook interessant:   


  Maak je gratis Catawiki account aan

  Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

  Maak account
  Deel dit artikel
  Close Created with Sketch.
  Nog niet geregistreerd?
  Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
  Registreer nu!