Bijzondere veilingen

Geert Schoots passie voor Montblanc pennen

Door Thomas | 8 februari 2019 

Dit jaar hebben we besloten voor Valentijnsdag te doen waar we het beste in zijn: onze liefde voor unieke en zeldzame objecten delen. Daarom hebben we enkele van onze enthousiaste experts, verkopers en gebruikers een aantal vragen gesteld. Vandaag kunt u het verhaal lezen van de verkoper Geert Schoots, die altijd al een voorliefde had voor kwaliteitspennen, vooral Montblanc pennen. 

Als kind tuurde Geert door het raam van de plaatselijke winkel, met de droom op een dag een Montblanc pen te bezitten. Een paar jaar terug werd zijn jeugddroom eindelijk werkelijkheid toen hij zijn eerste Montblanc kocht: een Meisterstück 144. Vandaag de dag is Geert een enthousiaste pennenliefhebber en verkoper.

"Nadat ik mijn eerste pen kocht, volgden er nog veel meer. Ik zou mijzelf niet een expert noemen, maar ik ontwikkelde wel de vaardigheid om een Montblanc-pen al van veraf te herkennen. Ik vind het leuk om rommelmarkten te bezoeken en te gaan schatzoeken naar pennen en horloges, en soms heb ik geluk!”

Maar de pennen zelf zijn niet het belangrijkste voor Geert. "Wat ik het mooiste vind aan pennen is de community. Het is maar een kleine groep, maar het enthousiasme van iedereen maakt veel goed. Als iemand ziet dat je een kwaliteitspen bezit, dan is dat altijd een mooi gespreksonderwerp. Het afgelopen jaar heb ik heel wat vriendschappen opgebouwd via deze gemeenschappelijke interesse. Ik heb pennen verkocht aan studenten, politici, en directeuren. Mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het is geweldig om met zoveel verschillende mensen om te gaan.”


Geert begon met een Meisterstück 144, maar zijn favoriete pen is nu een Montblanc Writers Edition: Jules Verne. "Wanneer iemand mij vraagt wat er zo speciaal is aan Montblanc dan laat ik ze deze pen zien. Het heft, de styling en de algehele kwaliteit van deze pen spreken gewoon voor zichzelf. Maar wat waarschijnlijk het belangrijkste is, is dat deze pen een waar genoegen is om mee te schrijven.”

"En dat is niet alles,“ vervolgt Geert enthousiast: "Deze Montblanc Writers Edition is een van de twee gelimiteerde uitgaven die Montblanc elk jaar maakt. De Patron of Art-serie is uitgebracht om mensen te herdenken die iets betekenden voor de ontwikkeling van de kunsten. De Writers Edition serie is gewijd aan beroemde auteurs en de pennen bevatten meestal elementen uit de boeken die zij hebben geschreven. De Jules Verne-editie is gewijd aan zijn boek: 'Twintigduizend mijlen onder zee'. Op het omhulsel van de pen zie je een golfpatroon en de penpunt heeft een duikershelm. Toen deze pen uitkwam was het meteen een klassieker!”

Deelt u Geerts passie voor Montblanc pennen? Of bent u op zoek naar het perfecte cadeau voor iemand waar u van houdt? In onze speciale Pennen- en aanstekersveiling (Valentijnsdag) vindt u zeker een liefdevol geschenk!

____________________

Ontdek meer pennen | aanstekers
Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!