Bijzondere veilingen

Vier kunstenaars die hun liefde voor de kunst vonden

Door Thomas | 8 februari 2019

Dit jaar hebben we besloten voor Valentijnsdag te doen waar we het beste in zijn: onze liefde voor unieke en zeldzame objecten delen. Daarom hebben we enkele van onze enthousiaste experts, verkopers en gebruikers een aantal vragen gesteld. Vandaag delen vier succesvolle kunstenaars hun verhaal over wanneer en waarom zij werd verliefd werden op kunst.


Voor deze Valentijnsdag special vertellen kunstenaars Andrzej Gudanski (AG), Simeon Gonzales (SG), Parscha Mirghawameddin (PM) en Floria Rey (FR) ons iets meer over hoe hun liefde voor kunst begon. Alle vier de kunstenaars hebben een kenmerkende eigen stijl en werken nauw samen met Catawiki om hun werk onder de aandacht van hun publiek te brengen.

Kun je ons iets meer vertellen over wanneer je passie voor kunst begon?

FR: "Mijn passie voor kunst begon op jonge leeftijd. Ik kom uit een artistiek gezin, dus ik ben in elk opzicht opgegroeid omringd door kunst.”

PM: "In mijn vroege jeugd ging ik vaak samen met mijn ouders naar musea. De kunstwerken die ik daar zag inspireerden mij enorm, dus dat is waarschijnlijk waar ik mijn passie voor kunst ontdekte. Ik heb als kind altijd geschilderd, elke keer als ik klaar was met een schilderij, dan vertelde ik mijn moeder dat ik ze allemaal zou verkopen als ik groot was!”

AG: "Mijn passie voor kunst begon op 8-jarige leeftijd toen ik zelf begon met schilderen.”

Is er iets concreets dat je het meeste aanspreekt in de kunst?

FR: "Voor mij zijn het de kleuren, geluiden en gedachten die tellen. Deze vormen de drie-eenheid van het universum!”

PM: "Wat ik het mooiste vind aan kunst is dat ik alles vergeet wanneer ik schilder. Er zijn geen grenzen en geen regels waar ik me aan moet houden. Mijn werken geven me een positief gevoel en de kracht om de stress van elke dag aan te kunnen.”

SG: "Ik hou van de vrijheid die het me geeft, het is een droom die uitkomt.”


Wat is de beste ervaring die je had met iemand die je kunst kocht?

FR: "Een koper uit Spanje bedankte me en stuurde me enkele foto's van mijn kunstwerk aan haar muur.”

PM: ”De beste ervaring die ik had met het verkopen van mijn kunst via Catawiki was dat een Franse koper mijn werk zo veel waardeerde dat hij er nu ongeveer 200 bezit. Hij spant ze op professionele wijze in een spanraam en doet er zelfs een Amerikaanse lijst omheen. Dit soort ervaringen geven me nog meer motivatie in mijn werk!”

AG: "Elke persoon die een schilderij van me koopt is belangrijk voor mij. Het maakt me gewoon blij om te zien dat mijn werk hen bevalt.”

SG: "Iemand die ooit een werk van mij kocht vertelde me dat het schilderij nog mooier was in het echt dan op de foto.”


Is er een kunstwerk waar je direct voor viel toen je het voor het eerst zag?

PM: "Voor mij is 'The Consistency of Memory' van Salvador Dalí één van de meest memorabele werken.”

AG: "Er zijn vele schilderijen die ik mooi vind! Om er een paar te noemen: Paul Cézanne, Joan Miró, Marc Chagall, Pablo Picasso, Salvador Dalí, en vele anderen. Ik denk dat je hun invloeden soms in mijn schilderijen kunt zien.”


Is uw liefde voor kunst net zo groot als bij deze vier talenten? Voor Valentijnsdag hebben onze experts een speciale L.O.V.E. - Moderne kunstveiling (Valentijnsdag) opgezet, vol met prachtige werken waar u misschien wel verliefd op wordt.

____________________

Ontdek meer moderne en hedendaagse kunst | klassieke kunst

Deze artikelen vind je misschien ook interessantMaak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!