Bijzondere veilingen

Tom Tombeur en zijn passie voor Rolex ‘Bling’

Door Simone | 7 februari 2019

Dit jaar hebben we besloten voor Valentijnsdag te doen waar we het beste in zijn: onze liefde voor unieke en zeldzame objecten delen. Daarom hebben we enkele van onze enthousiaste experts, verkopers en gebruikers wat vragen gesteld. In deze editie horloge-expert Tom Tombeur. Samen met zijn collega-experts stelde hij een speciale Valentijnscollectie samen.

"Deze week wil ik mijn passie voor Rolex 'bling' delen. Sinds de jaren 70 werd Rolex meer en meer gevraagd om gepersonaliseerde horloges, vooral uit het Midden-Oosten: sjeiks, dictators (kolonel Gaddafi had een gigantische Rolex collectie), olieproducenten en keizers: allemaal waren ze op zoek naar horloges die een 'beetje' meer versierd waren met diamanten/edelstenen.“

Rolex erkende dit en maakte een zeer beperkte oplage van bepaalde modellen. "Voor sommige mensen is dit een paradijs, voor anderen is het een schrikbeeld. Ik ben zelf groot fan van het vakmanschap en de stoere look van deze horloges, maar voor de meeste mensen zijn ze een beetje teveel van het goede.”


De afgebeelde horloges zijn 100% originele Rolex horloges zoals zij uit de fabriek in Zwitserland kwamen, geen latere instellingen en geen verbeteringen. "Dit zijn 'gewone' productiemodellen van de Mannencollectie, geen speciale bestellingen of eenmalige productie. Ziet er geweldig uit, nietwaar?”

Heb je net zo‘n passie voor horloges als Tom? Goed nieuws! Samen met zijn collega-experts stelde hij deze week een speciale Valentijnscollectie voor u samen, die zeker een bezoek waard is.

____________________

Ontdek meer horloges | Rolex | sieraden

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!