Bijzondere veilingen

Tim Plumbe‘s liefde voor strips

Door Thomas | 8 februari 2019

Dit jaar hebben we besloten voor Valentijnsdag te doen waar we het beste in zijn: onze liefde voor unieke en zeldzame objecten delen. Daarom hebben we enkele van onze enthousiaste experts, verkopers en gebruikers een aantal vragen gesteld. Vandaag deelt stripexpert Tim Plumbe, zijn verhaal over hoe zijn passie voor (Amerikaanse) comics begon.

Tim's liefde voor stripboeken begon op jonge leeftijd. “Voordat US comics gemakkelijk bereikbaar werden via wereldwijde internetverkoop, kocht ik vaak Britse drukken bij mijn lokale krantenkiosk. Enkele van mijn favorieten waren Action Force, Transformers en Deathshead. Ik was gefascineerd door de illustraties en vaak las ik het verhaal niet eens. Toen er een nieuwe stripwinkel werd geopend in de buurt van mijn huis en ik Spider-man van Todd McFarlane voor de eerste keer zag, was ik helemaal verslaafd!”


Wat Tim het mooiste vindt aan strips, is dat de lezer zich volledig kan onderdompelen in een andere wereld. “Er is letterlijk voor elk wat wils! Of je nu houdt van het verhaal van een goed boek, de diversiteit van complexe personages, of gewoon de prachtige illustraties, er zit voor iedereen wel iets in. En de branche verandert constant. Vrouwelijke hoofdpersonen zijn bezig met een inhaalslag, waardoor stripboeken toegankelijker voor fans van allerlei verschillende achtergronden en oriëntaties.

“Mijn meest geliefde strip is mijn exemplaar van the Amazing Spider-man #238 met een CGC grading van 9,8. In dit stripboek verschijnt voor het eerst mijn favoriete schurk, Hobgoblin. Aangezien ik zowel een verzamelaar als een verkoper ben, heb ik vele strips gehad en verkocht. Echter, dit is waarschijnlijk de enige strip waar ik nooit afstand van zal doen. Het was een geschenk van mijn vrouw en kinderen, dus hoewel het niet de zeldzaamste strip is, is hij voor mij zeker belangrijk!”

Ben jij een hartstochtelijke stripverzamelaar, net als Tim? Of deelt iemand in je omgeving zijn passie? In een van onze strip veilingen zul je zeker iets vinden waar je van houdt!

____________________

Ontdek meer strips | originele tekeningen

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!