Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Mark Harrison selecteert de top-items uit de boeken- en cartografieveiling van deze week

Door Thomas | 22 februari 2019

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze boekenexpert, Mark Harrison, enkele bijzondere items uit onze boeken- en cartografieveiling voor je.


1. Louis Larmat – ‘Atlas de la France Vinicole’ – drie volumes plus bonussecties- 1941/1944 - Frans


Als je jezelf een beetje als een wijnkenner beschouwt, vind je deze ‘Atlas de la France Vinicole’ zeker interessant. Deze aantrekkelijke driedelige atlas bespreekt de beroemdste Franse wijngaarden, inclusief die in Bordeaux, Bourgogne en Champagne. Ontdek deze atlas en andere interessante items in onze sport- en hobbyboekenveiling.


2. Kishin Shinoyama – ‘Fashion Eye Silk Road’ - Louis Vuitton Publication – gesigneerd – 2018 – Engels, Frans


In onze speciale modeboekenveiling vind je deze gesigneerde eerste editie van ‘Fashion Eye Silk Road’, gepubliceerd door Louis Vuitton. Het boek bevat een prachtige verzameling foto‘s door de Japanse fotograaf Kishin Shinoyama. Hij laat de modewereld zien door de ogen van een modefotograaf.


3. Giovanni Maffei – ‘Indiarum Orientalium Occidentaliumque (…)’ – Italiaanse wereldkaart - 1581-1600


Deze zeldzame Italiaanse wereldkaart uit de late 16e eeuw laat een interessant tijdbeeld zien. Op de kaart zie je bijvoorbeeld een prominente Noordwest Passage in Noord-Amerika, maar geen spoort van de Grote Meren. Deze prachtige kaart vind je in de cartografieveiling (exclusief) van deze week.


4. The Beatles - originele kaart gesigneerd door John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr – 1962


Het gebeurt niet vaak dat je een kaart tegenkomt die is ondertekend door alle vier de leden van The Beatles! In onze handtekeningenveiling (exclusief) vind je deze kaart, gesigneerd door de meest invloedrijke band ter wereld. De handtekeningen zijn onderzocht en voorzien van een certificaat van echtheid (COA-R).


5. Abraham Ortelius – ‘ASIAE NOVA DESCRIPTIO’ - 1581-1600


Deze mooie kaart uit de late 16e eeuw beeldt het grootste deel van Azië verrassend nauwkeurig af. Er staan veel gebieden op die pas ontdekt waren in de tijd dat deze kaart gemaakt werd. Je vindt deze kaart in uitstekende staat in onze cartografieveiling (exclusief)

____________________  

Ontdek meer Boeken | Manuscripten | Handtekeningen

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!