Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Jacques Pels selecteert de top-items uit de stripveilingen van deze week

Door Thomas | 1 maart 2019

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze stripboeken-expert, Jacques Pels, een aantal bijzondere items voor je.


1. Tintin #6 – ‘L'Oreille Cassée (A20)’ - C – Eerste editie - kleur - (1943)

In 1942 besloten Hergé en editor Casterman de Kuifje albums in kleur uit te geven. Het was tegelijkertijd nodig om het aantal pagina's te verminderen omdat papier schaars werd. Hergé, perfectionistisch als hij was, besloot daarop aangepaste versies te maken van zijn eerste albums, maar deze keer in kleur. Het originele zwart-wit album van ‘L’Oreille Cassé’ werd uitgebracht in 1937. In 1943 verscheen de eerste editie van deze strip in kleur. Deze week vind je in de Hergé/Kuifje veiling een exemplaar van die zeer zeldzame eerste kleureditie van 1943, die een oplage van slechts 15.443 exemplaren had!


2. Celine Tardi – ‘Voyage au bout de la nuit’ – Gesigneerde originele tekening – Eerste editie - (1988)

Jacques Tardi is één van de grootste moderne tekenaars, gemakkelijk te herkennen zijn aan zijn kenmerkende stijl. De opmerkelijke illustraties die hij creëerde voor de literaire meesterwerken van Louis-Ferdinand Céline zijn bekend en gewaardeerd onder veel lezers. Deze week vind je in de Franse stripveiling een eerste editie van ‘Voyage au bout de la nuit’. Het boek wordt geleverd met een mooie opgedragen tekening van Tardi, die een recreatie van de kaft is.


3. Thorgal - Foulard - Coca-Cola competitie - (1986)

Als je een stripverzamelaar bent die geïnteresseerd is in curiosa, dan vind je dit item vast interessant! In 1986 werd een speciale C.A.P.S.A. tombola loterij gehouden door Coca-Cola ter ondersteuning van de 'Koningin Fabiola Dorpen'. Een van de prijzen die je kon winnen, is deze zijden sjaal waarop een unieke illustratie van Thorgal gedrukt staat. Deze illustratie is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door Rosinski, wat deze fraaie sjaal behoorlijk uniek maakt.


4. Kiekeboe #3 – ‘De dorpstiran van Boeloe Boeloe’ – Softcover – Eerste editie – Met drukfout (1979)

Fouten kunnen gebeuren, dit geldt ook als het gaat om het drukken van strips. In de meeste gevallen kun je deze strips het best bewaren, aangezien ze vaak behoorlijk veel waard worden! Deze week vind je in de Nederlandse stripveiling het perfecte voorbeeld van zo‘n drukfout. Op de achterkant van dit exemplaar van Kiekeboe #3, kun je zien dat de bal, schort, en het haar van een van de figuren per ongeluk zwart gekleurd zijn, wat deze strip tot een zeldzaam collector‘s item maakt.

____________________

Ontdek meer Stripboeken | Originele animatiekunst | US comics

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!