Bijzondere kavels van deze week

De top-items uit de boeken- en cartografieveiling van deze week

Door Thomas | 8 maart 2019

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze boekenexpert, Mark Harrison, enkele bijzondere items uit onze boeken- en cartografieveiling voor je.


1. Falloppio Gabriele (Fallopius) – ‘Libelli Duo, Alter De Ulceribus: Alter De Tumoribus’ – 1563 - Latijn

Soms kun je je moeilijk voorstellen hoeveel grote geesten hebben bijgedragen aan de geneeskunde zo we die nu kennen. Falloppio was zeker één van hen! Hij schreef verschillende belangrijke medische werken en wordt beschouwd als een van de prominentste anatomen van de 16e eeuw. Een van zijn boeken, ‘Libelli Duo, Alter De Ulceribus: Alter De Tumoribus’, is een belangrijke verhandeling over huidziekten, gepubliceerd in 1563. In de boekenveiling (voor 1700) van deze week, vind je een zeldzame eerste editie van dit bijzondere boek.


2. Picasso - 'Deux Périodes: 1900-1914 & 1950-1954' – gesigneerd - Frans

Wist je dat de carrière van Pablo Picasso 78 jaar duurde? In die periode maakte hij meer dan 13.000 schilderijen, 100.000 prenten en gravures en meer dan 34.000 illustraties. Geen wonder dat zijn werk wereldwijd zoveel impact had. In onze boekenveiling (kunst en fotografie) van deze week, vind je een brochure van de schilderijen van Picasso op een expositie bij Maison de la Pensée Française. Bijzonder is dat de eerste pagina van dit boek gesigneerd is door Picasso zelf!


3. Mariette Lydis – ‘L' Art d'Aimer’ – met suite en originele tekening – 1931 - Frans

Mariette Lydis was een Franse schilder die bekend stond om haar boekillustraties en stemmige portretten. In de boekenveiling (Franse literatuur en geïllustreerd) van deze week vind je een van de zeven exemplaren van dit prachtige werk van Mariette Lydis die speciaal gedrukt werden voor Henry de Montherlant. Een van deze tekeningen is haar originele werk, gedateerd en gesigneerd door Lydis.


4. Urbain Dubois, Emile Bernard – ‘La Cuisine Classique’ – 1905 - Frans  

Urbain Dubois was een beroemde Franse chef die werkte voor belangrijke mensen zoals Prins Alexei Orlov en Wilhelm van Pruisen. Niet alleen was hij een chef, Dubois schreef ook veel receptenboeken die klassiekers van de Franse keuken werden. Je vindt een van zijn beroemdste boeken, ‘La Cuisine Classique’, in de boekenveiling (hobby en sport) van deze week. Dit prachtige, geïllustreerde kookboek telt 462 gegraveerde tekeningen en meer dan 3700 recepten!

____________________   

Ontdek meer Boeken | Manuscripten | Handtekeningen


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:    

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!