Bijzondere kavels van deze week

De top-items uit de postzegel- en ansichtkaartenveilingen van deze week

Door Thomas | 13 maart 2019

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze postzegelexpert, Nicolas Pereira, vijf bijzondere items uit onze postzegel- en ansichtkaartenveilingen voor je.


Vijf hoogtepunten uit de postzegel- en ansichtkaartenveilingen van deze week


1. Frankrijk 1860 - Napoleon III 20c bdf - Yvert 14A

Toegewijde filatelisten zijn nooit klaar met verzamelen. Ze zijn altijd op zoek naar postzegels in een betere staat, ter vervanging van de zegels die ze al hebben. In de postzegelveiling (Frans) van deze week vind je een postzegel van Napoleon III uit 1860 Yvert 14A, die dankzij de felle kleuren en zichtbare rand van het vel, een goede vervanger is voor deze zegel in de meeste verzamelingen.


2. Noord-Duits Postgebied - bezetting Elzas-Lotharingen 1870 - Michel

De regio‘s Alsace en Lorraine (Alsace-Lorraine), op de Frans-Duitse grens, maken al eeuwenlang deel uit van betwist gebied. Tijdens de Duitse bezetting van Alsace en Lorraine in 1870, gaf Duitsland in deze provincie postzegels uit met waarden in de Franse munteenheid. In totaal werden zeven coupures uitgegeven in twee varianten. Je vindt een mooie selectie gebruikte zegels uit de regio‘s in de postzegelveiling (Duits) van deze week.


3. Nederland 1899/1921 - koningin Wilhelmina ‘bontkraag’ - NVPH 56/76

Op 15-jarige leeftijd bezocht koningin Wilhelmina de Britse koningin Victoria. Het was in het jaar 1895 en uit de kronieken blijkt dat koningin Victoria het volgende schreef over de Nederlandse koningin: “De jonge koningin draagt haar haar nog los. Ze is slank en gracieus en komt over als een intelligent en aardig meisje. Ze spreekt goed Engels en heeft charmante manieren”. Deze jongedame werd later een van de populairste Nederlandse koninginnen. In de postzegelveiling (NL) van deze week vind je een complete Wilhelminaserie 1899/1921 in ongebruikte staat.


4. Spanje 1936 - Filatelistische Tentoonstelling in Madrid - luchtpost - Exfima-certificaat - Edifil 729/730

In april 1936 vond de eerste, officiële Spaanse Nationale Postzegeltentoonstelling plaats in Madrid. Ter herinnering aan deze gebeurtenis gaven de Spaanse posterijen twee zegelsets uit, een voor reguliere post en een voor luchtpost. De zegels tonen het wapenschild van Madrid als centraal motief. Tegenwoordig worden deze zegels zeer gewaardeerd door verzamelaars. Je vindt twee complete sets met Exfima-certificaat in onze postzegelveiling (Spaans) van deze week.


5. Azië - China, Hong Kong, India, Japan, Indonesië - ansichtkaarten (collectie van 50) - 1900

In de ansichtkaartenveiling (internationaal) vind je deze opmerkelijke verzameling van 50 Aziatische ansichtkaarten uit het begin van de 20e eeuw. Op deze prachtige ansichtkaarten staan landschappen, steden, gebouwen, mensen en andere afbeeldingen uit deze Aziatische landen die de Europese inwoners destijds fascineerden.

____________________ 

Ontdek meer Postzegels


Deze artikelen vind je misschien ook interessant: Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!