Gidsen en advies

In de spotlights: De kunst van Falcó

Door Simone | 13 maart 2019

Met zijn kleurrijke schilderijen van bekende gezichten uit de popcultuur, is kunstenaar Joaquim Falcó - ook bekend als ‘Falcó’ - uitgegroeid tot een van de interessantste Spaanse streetartists op Catawiki.


Falcó - Mickey and Minnie Pop

Hoewel we hem technisch gezien ‘streetartist’, noemen, exposeert Falcó sinds 1979 zijn schilderijen in galeries en museums over de hele wereld. Tot op heden heeft hij meer dan 400 exposities gehad naast artistieke reuzen zoals Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Pablo Picasso en Salvador Dalí. Enkele van zijn cliënten zijn het Coca-Cola Museum in Atlanta, het Ferrari Museum in Italië en het Absolut Vodka Museum in Parijs.

Falcó is een van de vele streetartists die hun weg hebben gevonden op Catawiki. Streetart wordt steeds gewilder en kunstenaars zoals Dillon Boy, Matt Lambert, Kev Munday, Hayden Kays en Falcó gebruiken platforms zoals Catawiki om hun werk onder de aandacht te brengen en te verkopen. Kunstenaars die traditioneel gezien hun werk in een beperkt geografisch gebied verkochten, hebben nu online een internationaal publiek.

Falcó - Lichtenstein girl

Streetart kan ook een interessante investering zijn. Door de toegenomen vraag naar streetart, leveren individuele stukken nu een hogere prijs op. Maar het blijft nog steeds een risicovolle business, dus zorg ervoor dat je in ieder geval een stuk koopt dat je leuk vindt.

Van 15 tot 24 maart is er op Catawiki een speciale veiling gewijd aan de kunst van Falcó. Je kunt bieden op 21 kunstwerken, dus er zijn genoeg kansen om een werk van Falcó te vinden dat bij je past.

____________________

Ontdek meer Falcó | Streetart | Moderne kunst

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!