Verkooptips

Tips om meer te verkopen op Catawiki

Door Simone | 13 juni 2019

Zelfs als je helemaal tevreden bent met je verkoopresultaten, is er altijd ruimte voor verbetering. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. We zetten enkele handige tips om meer te verkopen voor je op een rij.

1. Je gebruikersnaam

Van wie koop je liever een horloge, van user12345 of van VintageHorlogesNL? Vage gebruikersnamen of namen met getallen (zoals ‘user12345’) kunnen invloed hebben op de uitstraling van je online winkel. Het internet wordt tegenwoordig overspoeld met bots en trollen. Daardoor worden mensen vaak achterdochtig bij het zien van dit soort namen. Het slechte nieuws is dat ongeveer 10 procent van de kavels verkocht wordt door verkopers met dit soort anonieme gebruikersnamen. Hun aantal groeit met ongeveer 1 procent per maand. Het goede nieuws: je kunt je gebruikersnaam veranderen onder Instellingen. Het enige wat je nu nog nodig hebt, is wat inspiratie.

2. Sharing is caring

Via sociale media kun je je vrienden, familie en andere volgers laten weten dat je actief bent op Catawiki. Je kunt je persoonlijke account gebruiken, of een apart zakelijke account openen. En je kunt het verhaal vertellen van het item dat je verkoopt. Als je je account presenteert als een combinatie van een winkel en een mailinglist (met periodieke updates), is dat goed voor je geloofwaardigheid. En zo vind je misschien ook weer nieuwe kopers. Een overzicht van kavels om te delen vind je door te klikken op je gebruikersnaam als een kavel online staat.

3. Je feedbackscore

Een van de belangrijkste cijfers die je als verkoper op Catawiki kunt krijgen, is je feedbackscore. Een hoge feedbackscore wekt vertrouwen en leidt tot nog meer verkopen. Een negatieve score kan precies het tegenovergestelde doen. Jouw feedbackscore wordt bepaald door een aantal dingen. Op je dashboard zie je de totale score op basis van minstens vijf beoordelingen. Deze score is het percentage positieve feedback van alle niet-neutrale feedback die je hebt ontvangen. Neutrale feedback zie je niet terug in deze berekening. Snelle verzending, correcte verpakking en snelle reactie op berichten van kopers kunnen belangrijk zijn bij het bepalen van je feedbackscore. Je moet ook de juiste verwachtingen wekken in je beschrijving. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de koper een item verwacht in uitstekende staat, terwijl het in werkelijkheid duidelijke gebruikssporen heeft.

4. Word een topverkoper

Dit is vooral een langetermijnstrategie die alleen werkt als je er veel tijd en energie in wilt steken: het verdienen van het icoontje ‘topverkoper’. Je bent een topverkoper als je honderd orders correct hebt verwerkt (geannuleerde orders tellen niet mee), minstens vijf keer positieve feedback hebt ontvangen en je feedbackscore minstens 98 procent is. Dat kost tijd, maar het is de moeite waard.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu