Overig

De Alter Ego’s van David Bowie

Ziggy Stardust, Alladin Sane en de Thin White Duke bewijzen het: David Bowie was de ultieme kameleon. Telkens weer wist hij zichzelf opnieuw uit te vinden. Van vuurrood haar en gebleekte wenkbrouwen tot een oranje gekleurde mat in zijn nek en kostuums zo strak dat een enkeling wellicht zou dragen. Dit zijn de meest kenmerkende alter ego's van David Bowie:
 

1. Ziggy Stardust

Ziggy Stardust is David Bowie’s eerste en meest bekende persona, gecreëerd met de uitgave van zijn vijfde album ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars’’, die hij uitbracht in 1972. Ziggy Stardust is een ‘Alien Glamrockstar’ met de rol als boodschapper voor jonge mensen op aarde. De meest herkenbare kenmerken van dit karakter is het vuurrode haar, maan-schoenen, oorbellen, een ooglapje en gouden gezichtsmake-up.

Bron foto: Courtesy of the Museum of Contemporary Art Chicago

2. Alladin Sane

Een voortzetting van Ziggy Stardust, Alladin Sane, is David Bowie’s volgende alter ego, weergegeven op de cover van zijn zesde studio album met dezelfde naam. De iconische rood-blauwe bliksemschicht door zijn gezicht is een favoriete Halloween kostuum voor velen.

Bowie is geïnspireerd om dit album te schrijven na zijn tour door de Verenigde Staten in 1972, dat wederom zijn uitleg is over zijn karakter als ‘’Ziggy goes to America’’. Hij vertelde zijn vrienden dat Alladin Sane komt door zijn broer Terry, waarvan is vastgesteld dat hij schizofreen was, vandaar de woordspeling in de benaming van zijn karakter - ‘’A lad insane’’.

Bron foto: Brian Duffy / David Bowie Archive

3. Thin White Duke

De wording van deze alter ego gebeurde tijdens David Bowie’s donkere jaren, toen hij worstelde met drugsverslaving en stress. Deze alter ego laat een verdrietige man zien, die zingt over romantiek maar zelf geen gevoel heeft. The Duke had grijs-blond haar en was meestal gekleed in een wit overhemd, zwarte broek en een vest. Wanneer er gepraat wordt over zijn albums gedurende die tijd, zei Bowie dat het voelde als een ‘’kunstwerk gemaakt door een totaal ander persoon’’.

Bron foto: Jorden Angel / Redferns / Getty Images

4. The Goblin King

Naast zijn muziekcarrière, heeft David Bowie ook enkele acteerrollen op zich genomen, maar zijn meest bekende blijft als Jareth, The Gobling King in de 1986 fantasie epische ‘’Labyrinth’’. Het is inderdaad moeilijk deze look te vergeten.

Bron foto: Tristar/Everett/Rex/Shutterstock

Ben jij de ultieme Bowie fan? Lucky you! We organiseren deze week een speciale David Bowie veiling!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!