Inspiratie

Cadeaus voor scifi-fans

Door Beulah | 29 november 2019

Als je een cadeau wil kopen voor een sciencefiction- of fantasy-fan, zul je meestal geen probleem hebben met vinden van inspiratie. Er is een goede kans dat ze je al uitgebreid hebben verteld welk boek, tv-show, filmreeks, spel of stripserie het onderwerp is van hun huidige obsessie. Helaas nemen scifi- en fantasyfans hun obsessies serieus, en je kan er niet mee weg komen om een themamok of een dvd van Avengers: Endgame te kopen. Om je te helpen je keuzes te filteren, heeft onze groep van eigen scifi- en fantasyfans een lijst met cadeau-ideeën samengesteld die net zo speciaal en uniek zijn als de persoon voor wie je inkoopt.


Pop art 

Toen pop art ontstond in de jaren 50, zorgde dit voor eenzelfde soort uitdaging voor "traditionele" kunst als sciencefiction die heeft voor literaire fictie. Amerikaanse pop art kunstenaars waren er snel bij om scifi afbeeldingen in hun werk op te nemen, en hedendaagse pop art kunstenaars zoals Edy G, Fabrizio Leoncini en Cinzia Piemonte hebben die traditie voortgezet. Van superhelden tot daleks tot Kurt Vonnegut en Game of Thrones: het is eenvoudig om de favoriete serie van een scifi- of fantasyfan te herkennen tijdens het online shoppen.


Filmmemorabilia

Het is een eeuwenoude klacht onder fans dat filmmakers sciencefiction-klassiekers de vernieling in helpen. Maar, voor elke Hobgoblins is er een Gremlins, voor elke Hot Tub Time Machine 2 is er een Back To The Future, en voor elke Batman vs. Superman is er een Dark Knight. En aan welke serie of guilty pleasure jouw scifi-fan zijn of haar hart heeft gegeven; er is een goede kans dat je de perfecte poster, foto, handtekening of action figure vindt.


Oldtimers

Nu we het hebben over Back to the Future zal je er waarschijnlijk moeite mee hebben om het bedrag voor een Marty McFly-stijl DMC DeLorean bij elkaar te schrapen (een replica werd in 2016 op een veiling voor $91.500.000 verkocht). Maar dat betekent niet dat het kopen van een auto met scifi-connecties voor jouw favoriete fantasyfan, of misschien zelfs voor jezelf, nooit zal gebeuren. Een targa uit de jaren zestig of zeventig bijvoorbeeld, heeft een afneembaar dak en een roll-bar achter de stoelen over de hele breedte die meestal wordt geassocieerd met de Batmobile.


Comics

Van de Batmobile naar Batman zelf, stripboeken zijn altijd een goede optie. Zorg er alleen wel voor dat je weet hoe jouw fan denkt over de hele Marvel vs. D.C. strijd voordat je gaat shoppen. Zelfs in het (zeer onwaarschijnlijke) scenario dat jouw scifi- of fantasyfan elke uitgave bezit die ooit is uitgekomen van hun favoriete stripboek, je hebt altijd nog beeldjes en originele kunst. Voor de cadeaugevers met meer lef, is er ook de kans om je scifi-fan kennis te laten maken met een hele nieuwe obsessie – dus wees niet bang om de sprong te wagen richting dit alternatieve universum.


Meteorieten

Dit zou geen lijst zijn van de beste geschenken voor een scifi-fan als er niets iets bij zat dat uit de lucht kwam. Het bezitten van een meteoriet is al genoeg om zelfs de meest fantasieloze personen zenuwachtig te laten worden. En al helemaal iemand die fan is van Star Wars, Star Trek, Firefly, of Torchwood. Ondanks dat ze miljarden kilometers hebben gereisd om de aarde te bereiken, zijn meteorieten verrassend betaalbaar en een echt uniek cadeau. 


Speelgoed

Ruilkaarten zoals Pokèmon en Magic the Gathering staan garant voor verrassend diverse cadeaus. Voor verzamelaars met een normale interesse in ruilkaarten zijn ze een geweldig mooi cadeautje – maar spit de albums van je scifi- of fantasyfan wel even door voordat je iets koopt. Als je wat meer te besteden hebt en ook meer indruk wil maken, verhoog dan je vriendenstatus door het vinden van die zeldzame kaart die nog ontbrak in de verzameling van jouw scifi-fan. Er is altijd nog de derde optie van het kopen van een compleet album en nieuw leven inblazen in een oude hobby.

____________________

Kom in de cadeausfeer en kijk eens bij onze nieuwste veilingen of registreer je als verkoper bij Catawiki.

Ontdek meer filmmemorabilia | meteorieten | speelgoed


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Cadeaus voor de geschiedenisfanaat

Cadeaus voor de reisliefhebber 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu