Inspiratie

Cadeaus voor romantici

Door Tom | 3 december 2019


Herfst en winter zijn bijna synoniem geworden met romantiek. Het is een tijd vol nostalgie en intimiteit, vol met gedempte open haardmomenten, stemmige stadswandelingen, slaperige ontsnappingen en het geven van geschenken. Als de persoon voor wie je iets koopt gecharmeerd is door deze tijd van het jaar of gewoon een beetje romantisch van aard is, bekijk dan deze speciaal samengestelde cadeaugids.Oude klanken


Het medium waarin liefde zijn meest directe thuis heeft gevonden, muziek is van nature romantisch in zijn vermogen om je (iets) te laten voelen. Van Bach tot The Beatles, Whitney Houston tot Etta James, deze muzikanten zijn troubadours geweest in de naam van de liefde. En hoewel elke romanticus een lied zal waarderen dat aan hen is opgedragen of een spontane uitvoering van je eigen muzikale talenten, zijn er andere manieren om muziek als geschenk te geven. Probeer een hifi radio, het krakende en nostalgische geluid is ideaal voor die vroege ochtenden van koffie drinken bij het raam, of een platenspeler, voor die late avonden waarop je danst in de woonkamer. 


Premium wijn


Hoewel de term ‘love-drunk‘ een uitdrukking is die wordt gebruikt om de gevoelens van verlangen te beschrijven die je hebt wanneer je gescheiden bent van de persoon van wie je houdt, is er geen reden om er geen eigentijdse draai aan te geven. Het moeilijk om niet te genieten van een fles wijn die je cadeau hebt gekregen. Maar er is meer nodig dan alleen een oude fles om een echte romanticus voor je te winnen. Ze zullen iets wat attent en goed gekozen is waarderen; kijk naar een Parkerpunten wijn (scoorde 80 en hoger) als je budget het toelaat en plan een gezellige avond plannen in je lokale cave à vin. Of organiseer een wijnproeverij en proef een paar fruitige favorieten. 


Klassieke kunst


Wat is een betere manier om iemand je liefde en toewijding te laten zien dan hem een kunstvorm te schenken die op deze principes is gebouwd? Klassieke kunst is gebaseerd op noties van schoonheid, harmonie en verhoudingen, en hoewel het voor iedereen verschilt wat deze concepten betekenen, zal elke romanticus het sentiment waarderen. Degenen die houden van pastorale landschappen en stille omgevingen kiezen voor een Nederlandse of Belgische klassieker die vaak mediteren op de kanaalrijke steden van de respectieve landen en de waterlichamen waarover deze nederzettingen uitkijken. En romantici die de voorkeur geven aan beelden die op kleur en het leven leunen, kunnen genieten van Italiaanse klassieke kunst; denk aan pastelkleurige Toscaanse pleinen of decadente, koninklijke portretten van het oude Venetië. 
Ringen vol met edelstenen


Sieraden kunnen een attent geschenk voor iedereen zijn, en de traditioneel decadente en Elizabeth Taylor-achtige ervaring van het ontvangen van sieraden zal romantici aanspreken. Afhankelijk van hoe onderscheidend je ontvanger is, is er voor ieder wat wils. Kijk naar ringen vol met edelstenen met hun eigen associaties van liefde - rozenkwarts, saffier, maansteen. Hoewel diamanten voor altijd een blijvend symbool van liefde zijn, richt je je blik op het glinsterende groen van smaragden; zeldzamer dan diamanten en geliefd sinds Cleopatra ze voor het eerst bekoorde.


Vintage kleding 


Het geven van kleding en accessoires is altijd moeilijk, maar houd het persoonlijk en je slaat de juiste toon aan. Als romantici degenen zijn die verstrikt zijn in nostalgie en gevoel, is het moeilijk om de mist in te gaan met vintage kleding. Accessoires zoals een koffer, broche of puur zijden sjaal, aantrekkelijk voor diegenen die iets nieuws en retro waarderen. Dat gezegd hebbende, als je de pasvorm en afmetingen van iemand kent, is een herfst-/winterjas (vintage Burberry voor mannen en vrouwen bijv.) een praktische en stijlvolle optie voor de vele lange wandelingen die je romanticus ongetwijfeld gepland heeft. 


Retro autoposters


Laat iemand dromen van een rit langs de Italiaanse kustlijn of kronkelend door de velden van de Provence met een geschenk met een autothema. Automobilia en motobilia omvatten allerlei interessante objecten die op hun eigen manier romantisch kunnen zijn. Probeer originele autobrochures en posters; Zowel Ford als Ferrari maken een reeks wazige opnamen van oude racewagens. Of denk aan mode en muziek en kies voor een donker jasje met Ferrari-thema of een krakende Jaguar-radio die je romantisch overal mee naar toe kunt nemen. 


____________________

Kom in de cadeausfeer en kijk eens bij onze nieuwste veilingen of registreer je als verkoper op Catawiki.


Ontdek meer muziek | wijn | klassieke kunst | sieradenmode | automobilia 


Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!