Inspiratie

Cadeaus voor feestvierders

Door Simone | 11 december 2019

December is een feestmaand en wie van feestjes houdt, kan zijn of haar hart ophalen. Maar het is ook een uitdaging om passende cadeaus te vinden. Wat koop je voor iemand die alles graag perfect regelt als het om feestjes gaat? We hebben een paar ideeën voor je.


Keukengerei en inrichting

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, is vaak het motto van echte feestvierders. Het aantal gasten mag nooit beperkt worden door de aanwezige hoeveelheid glaswerk en bestek. De perfecte gastheer of -vrouw zal blij zijn met een keukengadget of vintage tafelgerei, want dat kan een feestje nog mooier maken. En bovendien hoef je dan niet af te wassen tussen de gangen door. Als je budget het toestaat, kun je zelfs een mooie vintage lamp overwegen, voor het creëren van een warme en gezellige sfeer; of een grote dinertafel, zodat er meer gasten kunnen aanschuiven.

Champagne

Geen feest is compleet zonder champagne, vooral met het nieuwe jaar in aantocht. Maar echte feestvierders zullen een fles champagne op elk moment in het jaar handig vinden. Elke vintage van Dom Pérignon of een ander merk, is al veruit superieur aan de flessen die je in de supermarkt vindt. Nóg attenter is het als je een fles geeft uit een jaar dat speciale betekenis heeft voor de ontvanger, zoals een geboorte- of huwelijksjaar. Een wijnkoeler gaat prachtig samen met het geschenk. Handig, en een mooie manier om extra aandacht te vestigen op de fles. En wie weet wordt die wel ontkurkt, zodat je zelf ook kunt proeven.

Feestelijke kleding

Geen feest is compleet zonder geschikte kleding. Afhankelijk van iemands stijl en geslacht, kun je kiezen voor een vintage jurk of vrijetijdskleding, of voor een formelere outfit. Denk aan een smoking met goede snit, een lange avondjurk of laaguitgesneden jumpsuit, geschikt voor elk feestje. Een tasje is een noodzakelijk accessoire voor elk feestje, als finishing touch bij een outfit, maar ook om je telefoon, geld en andere belangrijke zaken bij je in de buurt te houden.Oldtimers

Je vriend vindt het misschien leuk een grootse entree te maken, maar er is niet altijd een limousine beschikbaar. Een oldtimer is zowel interessanter als praktischer, dus een goed cadeau als je budget het toestaat. Of het feestpaar nu een huisje wil huren, naar de kust gaat voor een nieuwjaarsduik of een gezellige kerstmarkt wil bezoeken, in een vintage busje zoals de Volkswagen T1 kunnen alle gasten mee, inclusief eten, drinken en andere feestbenodigdheden. Het feest wordt er extra feestelijk van.

Platenspeler

Muziek is een must om de juiste sfeer te creëren. Dat kan met de traditionele feestklassiekers, of door gasten kennis te laten maken met die ene muzikant waar je al het hele jaar niet genoeg van kunt krijgen. Beter dan welke playlist dan ook is een platenspeler, omdat je daarmee een activiteit creëert waaraan alle gasten kunnen meedoen. Koop wat platen voor het feest, en bij het volgende bezoek heeft je feestvriend waarschijnlijk een verzameling op jaloers op te worden.

Kookboeken

Waar je ook bent in de wereld, bij elke feestelijke gelegenheid gaat het ook om lekker en veel eten met vrienden of familie. En iedereen heeft daarbij zijn voorkeuren en tradities. Een vintage kookboek kan een leuk cadeau zijn voor feestvierders. Ze kunnen zo kennismaken met lokale keukens wereldwijd, en inspiratie opdoen voor gebruik van verschillende ingrediënten en kooktechnieken om hun gasten te verrassen.

____________________

Ben je in al cadeaustemming? Neem dan eens een kijkje bij onze laatste veilingen of registreer je als verkoper op Catawiki.

Ontdek meer interieurs | champagne | mode | oldtimers | muziek | boeken

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu