Inspiratie

Verkopen vanuit huis: Hoe richt je een goede werkruimte in?

Door Tom | 19 mei 2020


Voor steeds meer mensen is hun huis ook hun kantoor. De romantiek van thuiswerken mag dan misschien zijn verdwenen, het is altijd handig een ruimte te hebben waarin je productief bezig kunt zijn. Of je nu een snelle designoplossing zoekt, cosmetische aanpassingen of algemene organisatieregels, we hebben een paar tactieken op een rij gezet waarmee je efficiënter bezig bent.


Volg het licht


Met zonlicht zie je er niet alleen beter uit op Zoom - het is ook bewezen dat je je er beter door voelt. Natuurlijk licht kan je stemming, alertheid en productiviteit verbeteren. Probeer dus een zo licht mogelijke ruimte te creëren in je huis. Idealiter staat je bureau dicht bij het raam, zodat je een connectie met de buitenwereld houdt en kunt ventileren als dat nodig is. Lichte ruimtes met veel ramen kunnen je stemming en productiviteit verbeteren


Breng de buitenwereld naar binnen met een paar potplanten of bladrijke vrienden voor wat extra visueel genot en gezelschap. Als je niet dicht bij een raam kunt werken, overweeg dan een wekker te kopen die natuurlijk licht simuleert, of dimbare lampen die je kunt instellen naar behoefte. Een ding is zeker - de kantoorverlichting zul je niet missen. 


Ergonomisch verantwoord


Moderne kantoren zijn vaak ergonomisch ingericht, van stawerkplekken tot instelbare bureaustoelen. Thuis bestaat de kans dat je (terecht) bezig bent met zoeken naar die ene lamp of bank. Maar het is nu tijd om je af te vragen of je leefruimte ook geschikt is als kantoorruimte. 


Er zijn veel betaalbare, goede bureaustoelen te vinden bij grote winkelbedrijven. Stoelen die je rug en armen steun geven, waardoor je je aan het einde van de dag niet afgemat voelt. Als je bang bent dat een bureaustoel niet past in je interieur, probeer het dan eens met een kussen op je normale stoel, of memory foam (traagschuim) als je iets meer wilt uitgeven. Met een voetenbankje bij je stoel of computerstandaard kun je een te hoog of laag bureau beter op je wensen afstemmen.


Opruimen en organiseren


Thuiskomen en je gang of bureau aantreffen vol folders en ongeopende post is misschien een vertrouwd gezicht, maar nu je een thuiskantoor hebt is het tijd om op te ruimen. Dat betekent goede opbergsystemen maken of eenvoudig documenten en losse items van je bureau halen.


Creëer slimme en stijlvolle opbergsystemen rondom je bureau


Als je je bureau netjes houdt en vrij van losse papieren en rommel, kun je je meestal ook beter concentreren op je werk (en je voorkomt dat de rommel je afleidt tijdens een videocall). Verplaats je werkdocumenten niet alleen, verberg ze. Uit het oog is uit je hoofd, en dat is vooral belangrijk als je werk en privé niet te veel door elkaar wilt laten lopen. Je werk uit het zicht houden is een goede manier om ermee aan de slag te gaan als het moet, en ermee te stoppen als het vijf uur is geweest. 


Kies geschikte kleuren

 

We hebben het al gehad over licht en planten, maar je kunt nog iets verder gaan met kleur. Dat kan in de vorm van prints of posters, memorabilia voor op je bureau of door een muur of bureau in een mooie tint te verven. Rustige blauw- en groentinten zouden goed zijn voor je concentratie. Maar welke kleur je ook kiest, hij moet je motiveren en ervoor zorgen dat je werk misschien iets minder voelt als, zeg maar, werk. Dat je werkt op deze plek, wil niet zeggen dat hij niet wat mooier gemaakt kan worden


Het hoeft niet perfect te zijn


Wat je ook besluit te doen, vergeet niet dat je huis je thuis is en dat je het ook zo moet behandelen. Creëer grenzen en ruimte om te werken als dat kan, maar zorg ervoor dat je die regels ook toepast op je privétijd. Managementgoeroes wijzen op het belang van pauzes, maar de kunst is natuurlijk om ze goed te benutten. 


Deze tips kunnen voor de een beter werken dan voor de ander, want niemand is hetzelfde. Maar als je vanuit huis verkoopt, is regel 1 altijd de moeite van het onthouden waard: een perfecte werkruimte bestaat niet, als het voor jou maar werkt. 


____________________

Dit verhaal is onderdeel van onze serie over het optimaliseren van je verkoop op Catawiki. Als je er helemaal klaar voor bent, kun je direct beginnen met het uploaden van kavels!


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


Verkopen vanuit huis: Hoe creëer je snel en slim nieuwe opslagruimte?


Verkopen vanuit huis: Hoe pak je een item op een creatieve manier in?


Verkopen vanuit huis: Hoe doe je dat op een duurzame manier?Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!