Interviews

De Citroën van Johan Cruijff, word jij de nieuwe eigenaar?

Wie altijd al wilde rondrijden in de auto van de beste Nederlandse voetballer aller tijden kan nu zijn slag slaan. We veilen namelijk 100 luxe en genummerde boekenboxen van de bestseller 'Johan Cruijff - Mijn verhaal', van journalist Jaap de Groot. Onder de winnaars van de boxen met nummers 1, 9, 14, 47 en 68 wordt de Citroën SM van Johan Cruijff uit 1972 verloot.

Onze Sport Memorabilia veilingmeester Marc Jans


Citroën SM
Volgens veilingmeester Marc Jans staat de Citroën symbool voor Cruijff's rebelse en ondernemende geest. Cruijff liet zich tijdens interviews voor kranten en magazines namelijk veelvuldig met zijn Citroën SM op de foto zetten. Daarmee was hij de eerste voetballer die in Nederland aan sluikreclame deed. Dit was ook de reden dat de Citroën vele minuten was te bewonderen in de documentaire No.14 uit 1973. Cruijff werd hierna nauwlettend in de gaten gehouden door de belastingdienst. Volgens Cruijff was er in die tijd gewoon niets geregeld voor voetballers als beroepsgroep.


Johan Cruijff - mijn verhaal
De luxe boxen met de nummers 1, 9, 14, 47 en 68 refereren aan belangrijke getallen in het leven van Johan Cruijff. Zo speelde hij natuurlijk met de nummers 9 en 14 op zijn rug en werd hij in 1947 geboren. Nummer 68 refereert aan de leeftijd waarop Johan Cruijff eerder dit jaar overleed. 


Het eerste deel van de veiling loopt van 11 november t/m 22 november, klik hier om de veiling te bekijken!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!