Bijzondere kavels van deze week

Stukje universum kopen?

Heeft u altijd al een stukje van het universum willen bezitten? Houdt u van astronomie of bent u een verzamelaar van merkwaardige objecten? Zo ja, dan bent u hier aan het juiste adres! Catawiki houdt wekelijks een speciale Meteorietenveiling en u heeft de mogelijkheid om te bieden op uw eigen stukje uit het universum! Onze natural history expert Manuel Quiring legt het één en ander uit over meteorieten.  

Voor degenen die niet veel weten over meteorieten, hier een kleine gids. Meteorieten zijn kleine (soms ook niet) vaste objecten die ooit deel uitmaakten van een meteoroïde, asteroïde of komeet. Een aantal van hen wisten door de atmosfeer van de aarde heen te komen en op het oppervlak van onze planeet terecht te komen. Meteorieten worden in drie categorieën onderverdeeld: steen, ijzer en steenijzer meteorieten. Deze kosmische objecten worden altijd vernoemd naar de plek waar ze zijn gevonden en als de naam wordt gevolgd door nummers en/of letters, betekent dit dat er op die plek veel meteorieten zijn gevonden. 

Hieronder vindt u een aantal buitengewone exemplaren die we hebben mogen veilen:

NWA 10318 Maanmeteoriet

Gebel Kamil - Ijzermeteoriet

Esquel pallasiet schijf

Bekijk onze Meteorietenveiling van deze week om te ontdekken welke meteorieten we deze week in de veiling hebben.

Profiteer van alle voordelen van Catawiki!

Uw aanmelding op Catawiki opent een wereld van mooie, zeldzame en exclusieve verzamelobjecten. Voltooi uw registratie en mis geen veiling meer!

Maak account
Deel dit artikel