Overig

6 Star Wars feitjes die elke fan zou moeten kennen

Voor het laatst aangepast door Abby | 3 juli 2018

Vanwege de nieuwe Star Wars-film 'Solo: A Star Wars Story' die dit jaar uitkomt, zijn alle fans vol verwachting. Laten we dit moment gebruiken om eens terug te kijken en enkele weetjes te verkennen die je waarschijnlijk niet wist over de Star Wars-franchise. Spring aan boord!

1. Wat is Yoda?

Yoda is misschien wel het bekendste en meest herkenbare Star Wars-personage, maar we durven te wedden dat niemand van jullie precies weet wat hij is. Inderdaad, gedurende de hele Star Wars saga wordt niet een keer genoemd wat voor soort hij is. Maar dat maakt niet echt uit, niets weerhoudt ons ervan om van deze geweldige kleine groene Jedi te houden. 


2. Han Solo had moeten sterven

Het oorspronkelijke script van 'Return of the Jedi' eindigt met Han Solo die heldhaftig sterft in de Death Star raid en Luke die Darth Vader's krachten erkent als galactic enforcer. Oef! Ik geloof dat we George Lucas moeten bedanken voor het in leven houden van Han Solo in de originele trilogie.

3. Vier mannen spelen Darth Vader

Darth Vader's overweldigende aanwezigheid is zo moeilijk neer te zetten, dat vier mannen voor de taak werden gecast. Fysiek op het scherm wordt Darth Vader gespeeld door bodybuilder David Prowse en de stunt double is schermer Bob Anderson. Vader's stem is die van James Earl Jones en aan het einde van 'Return of the Jedi' zien we met de helm af het gezicht van Sebastian Shaw. Dat is nog eens een personage neerzetten. 

4. Bijna was een aap gecast om Yoda te spelen

We komen misschien wel nooit te weten wat voor soort Yoda is, maar we weten dat het personage bijna werd gespeeld door een aap met een masker op! Gelukkig besefte George Lucas dat een aap een lastige acteur zou zijn om mee te werken, dus hij castte Jim Henson, die de Yoda-pop maakte. 

5. Jabba de Hutt bestaat eigenlijk uit 7 personen

Als we het hebben over "een personage neerzetten", mogen we niet vergeten te vermelden dat Jabba de Hutt werd gespeeld door 7 personen. Inderdaad, 7! Het is niet alleen de duurste pop ter wereld ($ 500.000), maar de pop heeft ook nog zo veel mensen nodig om tot leven te komen. Er zaten naar verluidt drie mensen in Jabba, twee van hen bedienden zijn armen, kaak, tong, hoofd en bewegingen van het lichaam en een persoon (een heel persoon!) zijn staart. Aan de buitenkant van de pop bedienden twee mensen Jabba's ogen, radiografisch gestuurd, een iemand blies rook door een buis en een ander bewoog Jabba's longen. Over teamwork gesproken!

6. Het zinnetje "I am your father" werd voor iedereen geheim gehouden

Misschien wel het beroemdste zinnetje van de saga, samen met "May the force be with you", is het zinnetje "I am your father", dat Darth Vader tegen Luke zegt in The Empire Strikes Back. George Lucas heeft het prachtig geheim gehouden voor iedereen in de cast en crew door het schrijven van een nepzinnetje in het script: "Obi-Wan killed your father!" Hij vertelde Mark Hamill (Luke Skywalker) slechts enkele momenten voor het filmen van de scène het echte zinnetje!

Hier is een bonusweetje om indruk te maken op je vrienden: weet je nog welk woord vooraf ging aan dit beroemde zinnetje? “Luke, I am your father”. Dat is het zinnetje, toch? Maar als je de film opnieuw bekijkt zal je verbaasd zijn dat het zinnetje eigenlijk luidde: "no, I am your father." Als je je dit verkeerd herinnerde, geen zorgen, bijna iedereen heeft dat. Dit is een interessant psychologisch fenomeen dat bekend staat als een valse herinnering en deze valse herinnering in het bijzonder is er een die tal van mensen over de hele wereld hadden.

Verspil geen tijd en vind jouw volgende Star Wars collector‘s item hier op Catawiki. Deze week is je kans om onze Star Wars themaveiling, te zien, of bezoek onze Iconische speelgoed en filmmerchandiseveilingen, waar je elke week nog zeldzamere Star Wars items vindt.

Ontdek meer Star Wars

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!