Overig

De 10 duurste Lego sets ooit

Als je op zoek bent naar de duurste Lego sets, dan zul je merken dat zelfs de mooiste speelgoedwinkels deze niet verkopen. De hoogst gewaardeerde Lego sets zijn verzamelobjecten die niet meer te koop en dus erg zeldzaam zijn. Verzamelaars en Lego liefhebbers van over de hele wereld betalen hier dan ook flinke bedragen voor. Hierbij een top 10 duurste Lego sets ooit verkocht.

10. Market Street

De ‘Market Street’ Lego set was Lego’s tweede set uit de serie modulaire gebouwen voor volwassenen. De set bestaat uit 1.248 stenen en heeft onder andere wenteltrappen en verwisselbare vloeren. De waarde van deze set wordt op dit moment geschat op €1.400.

9. Café Corner

Lego’s ‘Café Corner’ set bestaat uit 2.056 stenen en kan worden gekocht voor zo’n €1.500. Het gebouw heeft drie verdiepingen, een mozaïek en zelfs een fiets!

8. Eiffeltoren

Dit is op dit moment de hoogste Lego set met een lengte van 1,06 meter. De Franse vlag bovenaan is ook gemaakt van Lego stenen. De set bestaat uit 3.428 onderdelen en als je je eigen Eiffel Tower set van Lego wil hebben kost je dat zo’n €1.500.

7. Imperial Star Destroyer

Op de zevende plek staat de ‘Imperial Star Destroyer’ Lego set. Deze set kost zo’n €1.600 en bestaat uit 1.359 steentjes. Deze set is een model van het Imperial Star Destroyer schip uit Star Wars en bevat onder andere een Lego minifiguur van Darth Vader, een hologram van Darth Sidious en acht gesynchroniseerde kanonnen.

6. Death Star II

Deze Lego set is op dit moment wel zo’n €1.650 waard. Het model bevat onder andere een laser en is op schaal gebouwd met de originele Death Star II uit Star Wars. De set bestaat uit 3.447 steentjes.

5. Mr. Gold

Er zijn slechts 5.000 Mr. Gold Lego minifiguren gemaakt ter ere van de 10e verjaardag van Lego’s Minifiguren serie. Je kunt er een bemachtigen voor zo’n €1.700!

4. Vrijheidsbeeld

Deze Lego set bestaat uit 2.882 zand-groene steentjes. Voor deze set wordt maximaal  €1.900 neergelegd. 

3. Grand Carousel

Deze Lego set werkt op elektriciteit en bevat 3.263 steentjes. In elkaar gezet en aangesloten, draait de Grand Carousel rond en speelt liedjes af. Voor deze set wordt zo’n €2.450 neergeteld!

2. Taj Mahal

De ‘Taj Mahal’ Lego set is de grootste Lego set die ooit is gemaakt. De set werd in 2008 gefabriceerd en bestaat uit 5.922 steentjes! Om deze set te kopen, heb je een flinke spaarrekening en flink wat geduld nodig. De waarde van deze set wordt momenteel geschat op zo’n €2.500. 

1. Ultimate Collector’s Millennium Falcon

Misschien wel de droom van elke Lego verzamelaar. Dit model is de grootste Star Wars set die ooit is gemaakt, en de grootste set na de ‘Taj Mahal’. In de doos vind je ook Lego minifiguren van Obi-Wan Kenobi, Chewbacca, Prinses Leia, Luke Skywalker en Han Solo. De set bestaat uit 5.174 steentjes en wordt verkocht voor een bedrag van €4.500. Begin maar alvast met sparen! 

Hier bij Catawiki organiseren wij wekelijkse Lego veilingen! Een aantal geluksvogels hebben al Lego sets uit deze lijst kunnen kopen op Catawiki. Ben jij de volgende geluksvogel?

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!