Overig

Top 10 meest legendarische filmauto’s allertijden

In de meeste films en series worden opvallende auto’s gebruikt. Soms zijn deze wagens zo opmerkelijk dat ze nog bekender zijn dan de film of serie zelf. Maar welke filmauto's sprongen er de afgelopen jaren echt bovenuit? Wij stelden de top 10 meest legendarische filmauto's samen.

10. Ferrari 250GT California – Ferris Bueller’s Day Off
Als Ferris Bueller op een dag besluit te spijbelen neemt hij de Ferrari van zijn vader mee. Wie wil er nou niet een dagje spijbelen met zo'n Ferrari?9. GMC G-15 – The A-Team
Wie aan The A-Team denkt, denkt aan de zwarte bus met B.A. achter het stuur - één van zijn beroemdste uitspraken is dan ook: ''nobody drives ma van but me!'' Deze bestelwagen mag daarom zeker niet in deze lijst ontbreken.

8. Herbie – The Love Bug
Wie kent deze raceauto met sterke eigen wil niet? De eerste film uit 1969, 'The Love Bug', zorgde ervoor dat de kever een mateloos populaire auto werd in Amerika. Disney besloot in 2005 om nog een film te maken over deze stoere bug. Ze gebruikten bewust het oude model van de Kever nr. 53 om te voorkomen dat de film (opnieuw) een grote reclamesport voor Volkswagen werd.

7. Batmobile – Batman Begins
Natuurlijk staat ook de auto van superheld Batman in deze lijst, ondanks dat de wielen zo ongeveer het enige is waardoor duidelijk wordt dat dit een auto is. Met 340 pk uit een 5,7 liter V8-motor niet súpersnel, maar door jet-aandrijving wel in staat tot hoge sprongen.

6. Dodge Charger – The Fast and the Furious
Deze Dodge is voor The Fast and the Furious flink opgevoerd. Het is daarmee een van de snelste auto’s uit deze lijst.

5. ECTO-1 – Ghostbusters
De ECTO-1 is misschien wel een van de opvallendste auto’s uit deze lijst.  Je ziet dan ook niet elke dag een ambulance vol spookvernietigingswapens. 

4. The KITT – The Knight Rider
The KITT van Michael Knight is een onverwoestbare auto met een hoop geweldige gadgets. Leuk feitje: in februari 2016 werd deze exacte replica van KITT via Catawiki geveild.

3. Aston Martin DB5 – Goldfinger
Uiteraard ontbreekt de Aston Martin van James Bond niet in deze lijst. Aston Martin is mede groot geworden door het succes van de James Bond-films. De DB5 uit de kaskraker Goldfinger had de looks, ging snel de hoek om en zat vol met gave gadgets. In een woord: legendarisch.

2. Dodge Charger General Lee – Dukes of Hazzard
The Dukes of Hazzard is een van de bekendste series ooit. Dat kwam natuurlijk voor een groot deel door de opvallende oranje Dodge Charger. General Lee heeft behoorlijk af moeten zien door de vele sprongen die werden gemaakt. Naar verluid zijn er dan ook enkele tientallen gesneuveld tijdens de opnames.1. DeLorean DMC-12 – Back to the Future
Zeg DeLorean en je zegt Back to the Future. Of andersom natuurlijk. De tijdmachine van Dr. Emmet Brown en Marty McFly is zonder twijfel de allerbekendste auto uit de filmgeschiedenis.Bezoek onze wekelijkse oldtimerveiling of neem een kijkje op onze movie memorabilia veiling. Daar vindt u de mooiste auto’s en veel filmgeschiedenis.

 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!